Združenje WDS v sodelovanju s Sekcijo za preventivno medicino je 18. 9. 2020 - 19.9.2020 organiziralo

2. SIMPOZIJ O POKLICNIH BOLEZNIH ZOBOZDRAVNIKOV IN KAKO PREVENTIVNO DELOVATI (webinar)

PROGRAM

ZBORNIK

 

Sponzorja: 

IMG_5355.JPG
Sava Logo.PNG
Stražišar logo.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Združenje WDS v sodelovanju s Sekcijo za preventivno medicino je 16. 3. 2019, v Domus Medica, organiziralo

SIMPOZIJ O POKLICNIH BOLEZNIH ZOBOZDRAVNIKOV IN KAKO PREVENTIVNO DELOVATI

PROGRAM

ZBORNIK

ANKETA O ZADOVOLJSTVU

DSC_0179.jpg

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

 
Seefas 3.png
SEEFAS POTRDILO 1.jpg

3. SEEFAS  AESTHETIC  MEDICINE  SYMPOSIUM

5. in 6. oktobra je v Ljubljani potekal simpozij o estetiki obraza v Sloveniji, vrhunsko strokovno srečanje, katerega organizator je bil SEEFAS -  Združenje za estetiko obraza jugovzhodne Evrope in soorganizator Združenje WDS. Simpozija se je udeležilo več kot 100 strokovnjakov, ki se ukvarjajo z estetsko medicino.

Živimo v svetu kje je estetika pomembni del vsakodnevnega življenja. Individualna ocena fizične lepote, predvsem obraza, je odvisna od različnih dejavnikov, spola, starosti, rasne in etične pripadnosti  ter vpliva medijev. Osnovna vloga obraza je komunikacija in interakcija z okoljem, vendar formula parametrov lepote obraza ne obstaja. Pregovor pravi: » Lepota je v očeh opazovalca«. Staranje je proces ki se začne z začetkom življenja, ne moremo ga ustaviti, lahko ga upočasnimo, lahko se staramo dostojanstveno.

Namen simpozija je bil  povezati strokovnjake s področja medicine in dentalne medicine, njihovo izobraževanje in  izmenjavo  izkušenj, razvoj in strokovno napredovanje strokovnjakov, ki se ukvarjajo z estetsko medicino.

Z nekirurškimi in minimalno invazivnimi posegi v estetiki obraza se ukvarjajo različne specialnosti v medicini, poleg plastičnih kirurgov, dermatologov, maksilofacialnih kirurgov, doktorjev dentalne medicine, otorinolaringologi, oftalmologi in tudi drugi specialisti.  Zato je potrebno  postaviti smernice pri delu in uporabi dermalnih polnil, botulinum toksina tipa A ter ostalih metod, materialov in zdravil, ki se uporabljajo v estetiki obraza.

Simpozij je bil sestavljen iz teoretičnega dela, okrogle mize  in delavnic, kje smo številni udeleženci pridobivali znanje in izkušnje ter se seznanili s sodobnimi smernicami estetske medicine.

Verjamemo, da je simpozij izpolnil vsa pričakovanja udeležencev  da bo zaradi izjemnega zanimanja  slovenskih zdravnikov in zobozdravnikov postal pozitivna tradicionalna  zgodba, katere del bo tudi Združenje WDS.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

srečanje_na_Fdi.jpg

Udeležba na FDI Forumu 2017 - srečanje s predsednico FDI

Na povabilo predsednice Women Dentists Worldwide sekcije svetovnega združenja zobozdravnikov (FDI),  dr. Vesne Barac Furtinger, smo se v Madridu udeležili WDW foruma, ki je bil organiziran kot del Svetovnega kongresa FDI 2017.

Na forumu se koordinira delo nacionalnih skupin, ter promovira izmenjavo in distribucijo informacij z ustvarjanjem mreže žensk v zobozdravstveni dejavnosti.

Foruma se je udeležila novoizvoljena predsednica FDI ga. Kathryn Kell iz Združenih držav Amerike, ki je na sliki s predsednico WDS.