top of page
Logo simp.JPG
SIMPOZIJ
"ZOBOZDRAVNIK IN ZDRAVILA V DENTALNI MEDICINI"

Združenje WDS v sodelovanju s Sekcijo za preventivno medicino 08.10. 2022, v Domus Medica, organizira 

SIMPOZIJ "ZOBOZDRAVNIK IN ZDRAVILA V DENTALNI MEEDICINI"

Simpozij bo potekal tudi preko Zoom-a. 

DOSTOP DO GRADIVA SIMPOZIJA

PROGRAM

Sponzorji

Kotizacija (z ddv):

 150€  - v živo

 130 € - preko Zoom-a

 100 € - za člane združenja WDS in Sekcije za preventivno medicino

VABILO NA

SIMPOZIJ "ZOBOZDRAVNIK IN ZDRAVILA V DENTALNI MEDICINI"

Termin:  08.oktober 2022,  Modra dvorana Domus medica, Ljubljana

 

Spoštovane kolegice in kolegi,

Združenje WDS v sodelovanju s Sekcijo za preventivno medicino SZD organizira simpozij »ZOBOZDRAVNIK IN ZDRAVILA V DENTALNI MEDICINI« , ki bo v soboto, 8. oktobra 2022, v Domus Medica v Ljubljani.

 

Simpozij je namenjen zobozdravnikom in njihovim sodelavcem z namenom seznanitve z novimi spoznanji, dosežki in izzivi prihodnosti na področju zdravil v dentalni medicini.

 

Povabili smo priznane strokovnjake iz različnih področij, ki so nam pripravili zanimiva predavanja s področja ustno-obrazne bolečine, zdravljenja akutne in kronične bolečine v orofacialni regiji, delovanja ksenobiotikov na organizem in njihovega vedenja v organizmu, interakciji zdravil in njihovih stranskih učinkov s posebnim poudarkom na ustno votlino.

Ponovili bomo recepturo - predpisovanje zdravil in opozorili na napake, ki se nam pri tem lahko zgodijo.

Strah in panika sta naš vsakdan, po različnih raziskavah ga doživlja 40-75% naših pacientov, 10% pa ima celo fobijo pred zobozdravniškim posegom, zato bo zanimivo slišati kako se učinkovito spopadati z njimi in kdaj se odločiti za anksiolitike.

Spregovorili bomo o ukrepih pri zastrupitvah z zdravili, o zdravljenju glivičnih in virusnih okužb v ustni votlini, vplivu mikrobiote na zdravje ustne votline, ter terapiji bolečine v endodontiji. Zanimivo bo tudi predavanje na katerem bomo utrdili znanje iz nujnih stanj v zobozdravstveni ambulanti in spregovorili o opremi in zdravilih, ki jih je dobro imeti.

 

Cilj organizacijskega in strokovnega odbora je ponuditi udeležencem širše vidike zdravljenja v dentalni medicini na najvišji strokovni ravni.

 

Potrudili smo se, da je letošnji simpozij vsebinsko bogat ter ponudili strokovno pester in sodoben program. Zato smo prepričani, da sodelovanja na kongresu ne gre izpustiti.

 

Dogodek bo organiziran v živo, česar se veselimo in upamo, da bodo epidemiološke razmere prijazne in nam omogočile še prijetno druženje. Število mest bo omejeno, zato vas vljudno vabimo, da se nam se pridružite.

 

Potrudili se bomo, da bo dogodek organiziran tudi preko ZOOM-a, če bodo potrebe tako pokazale.

 

V pričakovanju vašega odziva, vas lepo pozdravljamo,

prim. dr. Diana Terlević Dabić, dr. dent. med.

Anchor 1

Sponzorji

medico.png
medex.jpg
prodent.png
ewo.png
clini.png
cura.png
bottom of page