top of page
slika zob bolečina.png
SIMPOZIJ
"ZDRAVLJENJE BOLEČINE V DENTALNI MEDICINI"

Združenje WDS bo v sodelovanju s Slovenskim združenjem za lajšanje bolečine (SZZB) dne 11.11.2023 organiziralo SIMPOZIJ "ZDRAVLJENJE BOLEČINE V DENTALNI MEDICINI". Simpozij bo potekal v živo in preko Zoom-a. 

DOSTOP DO GRADIVA SIMPOZIJA

Sponzorji

PROGRAM

PRIJAVA

Kotizacija (z ddv):

 150€  - v živo

 130 € - preko Zoom-a

 100 € - za člane združenja WDS in Sekcije za preventivno medicino

VABILO NA

SIMPOZIJ "ZDRAVLJENJE BOLEČINE V DENTALNI MEDICINI"

Termin:  11. november 2023,  Modra dvorana Domus medica, Ljubljana

 

Spoštovane kolegice in kolegi,

Združenje WDS v sodelovanju s Slovenskim združenjem za lajšanje bolečine (SZZB) organizira simpozij »ZDRAVLJENJE BOLEČINE V DENTALNI MEDICINI« , ki bo v soboto, 11. novembra 2023, v Domus Medica v Ljubljani.

 

Simpozij je namenjen zobozdravnikom in njihovim sodelavcem z namenom seznanitve z novimi spoznanji, dosežki in izzivi na področju bolečine v dentalni medicini.

 

Bolečina je in bo vedno težava človeštva. Posebnost našega poklica je, da se z bolečino srečujemo vsakodnevno in je najpogostejši razlog obiska zobozdravstvene ambulante. Pacient se bo spomnil obiska v naši ambulanti samo na dva načina, a je bolelo ali ne. Če so naši posegi in obdobje po posegih neboleči, bomo trajno pridobili zaupanje pacienta.

Pri obvladovanju bolečine je pomembno sodelovanje različnih strokovnjakov, zato smo veseli, da se je našem povabilu za sodelovanje odzvalo Slovensko združenje za zdravljenje bolečine.

Na simpoziju bomo poslušali o ustno-obrazni bolečini in zanimiva predavanja s področja obvladovanja dentalne bolečine z analgetiki (vnetja, poškodbe). Seznanili se bomo z diagnostičnim algoritmom za obvladovanje bolečine in odgovorili na vprašanje ali analgetike predpisujemo po potrebi ali v rednih intervalih. Katere NSAR najbolj priporočajo v zobni ambulanti in njihove kontraindikacije?

Obravnavali bomo klinične primere s poudarkom na pridruženih boleznih.

Nezdravljena akutna bolečina je lahko sprožilni dejavnik za nastanek kronične ali nevropatske bolečine, zato je naloga zobozdravnika, da s predpisovanjem ustreznih analgetikov med in po posegih, deluje najbolje po svojih močeh, da to prepreči.

Seznanili se bomo z obvladovanjem nevropatske obrazne bolečine in nefarmakološkimi pristopi pri lajšanju bolečin (akupunktura, medicinska hipnoza).

Na okrogli mizi bomo oblikovali priporočila za obvladovanje bolečine v zobni ambulanti odvisno od jakosti bolečine in pridruženih boleznih.

 

Poskrbeli smo tudi za kreditne točke iz področja etike in komunikacije.

Zadnje zanimivo predavanje je namenjeno pomembnim vrednotam v osebnem in poklicnem življenju, kot so spodbuda, komunikacija in zaupanje.

 

Po zaključku predavanj bomo organizirali preverjanje pridobljenega znanja na simpoziju. Vsi udeleženci, ki bodo pozitivno opravili preizkus znanja, poleg rednih licenčnih točk pridobijo še dodatnih 50 odstotkov točk z obeh področij.

 

Vljudno vas vabimo, da se simpozija udeležite v živo ali preko ZOOM-a.

 

V pričakovanju vašega odziva, vas lepo pozdravljamo,

Predsednica organizacijskega odbora

prim. dr. Diana Terlević Dabić, dr. dent. med.

Anchor 1

Sponzorji

bottom of page