top of page
Anchor 1
wds1_edited.png
SIMPOZIJ
"KOŽNE BOLEZNI S SPREMEMBAMI NA OBRAZU IN USTNI VOTLINI in OSNOVE ANTI-AGING MEDICINE"

Združenje WDS bo v sodelovanju s Dermatologijo Bartenjev dne 09.11.2024 organiziralo SIMPOZIJ "KOŽNE BOLEZNI S SPREMEMBAMI NA OBRAZU IN USTNI VOTLINI in OSNOVE ANTI-AGING MEDICINE". Simpozij bo potekal v živo in preko Zoom-a. 

PROGRAM

PRIJAVA

Kotizacija (z ddv):  180€  

Zgodnja kotizacija do 11.10.2024 150€ / Za člane WDS 100€

VABILO NA

SIMPOZIJ "KOŽNE BOLEZNI S SPREMEMBAMI NA OBRAZU IN USTNI VOTLINI in OSNOVE ANTI-AGING MEDICINE"

Termin:  09. november 2024,  Modra dvorana Domus medica, Ljubljana

 

Spoštovane kolegice in kolegi,

Združenje WDS v sodelovanju s Dermatologijo Bartenjev organizira simpozij »KOŽNE BOLEZNI S SPREMEMBAMI NA OBRAZU IN USTNI VOTLINI in OSNOVE ANTI-AGING MEDICINE« , ki bo v soboto, 09. novembra 2024, v Domus Medica v Ljubljani.

 

Simpozij je namenjen zobozdravnikom in njihovim sodelavcem, tako kot zdravnikom vseh specialnosti, z namenom seznanitve z novimi spoznanji, dosežki in izzivi na področju kožnih bolezni s spremembami na obrazu in ustni votlini in anti-aging medicine.

 

Veseli in počaščeni smo, da se je povabilu za sodelovanje odzvala Dermatologija Bartenjev in njen vodilni strokovnjak, prof. dr. Igor Bartenjev, dr. med. spec.

Ustna votlina in obraz sta pomemben pokazatelj sistemskega zdravja, saj se prvi znaki številnih bolezni najprej odražajo s spremembami na obrazu in v ustni votlini. To velja tudi za manifestacije kožnih bolezni in drugih internističnih, nedermatoloških bolezni kot so avtoimune bolezni.

 

Na simpoziju bomo poslušali zanimiva predavanja o diagnostiki sistemskih avtoimunih boleznih, kontaktnem dermatitisu v dentalni medicini, dermatozah, obnovili znanje o tumorjih obraza in ustne votline ter manifestacijah spolno prenosljivih bolezni v ustni votlini. Seznanili se bomo s sodobno diagnostiko virusnih bolezni kože in sluznic. 

Obravnavali bomo klinične primere s poudarkom na kožnih boleznih s spremembami na obrazu in ustni votlini. Izvedeli bomo v katerih primerih lahko bolnika obravnavamo sami in kdaj ga napotimo specialistu, ter kako zelo je pomemben celostni pristop in sodelovanje različnih strokovnjakov medicinske stroke.

 

Drugi del simpozija je posvečen anti-aging medicini, ki postaja izziv sodobnega časa. Anti-aging medicina, v slovenščini bi lahko rekli medicina proti staranju, ni le skrb za mladosten videz. Anti-aging medicina si prizadeva vzdrževati, ohranjati in izboljšati kakovost življenja s celostnim pristopom.

Seznanili se bomo z anatomijo in fiziologijo kože obraza, anti-agingom in estetskimi posegi na obrazu, uporabo botulinum toksina v klinični praksi in korektivnimi posegi na obrazu oz. uporabo polnil.

Tako kot vedno v medicini, postopke terapij obvladamo, če znamo prepoznati, preprečiti in zdraviti komplikacije posegov, zato bo predavanje o tem še posebej zanimivo.

Pomembno je razumeti, da večne mladosti ni, vendar s pravilnim življenjskim slogom lahko ohranimo kakovostno življenje in energijo, čemu je posvečeno predavanje o nutricionizmu in anti-aging medicini.

Zadnje zanimivo predavanje je namenjeno postavljanju meja, kdaj v estetski medicini zadoščajo neinvazivni estetski posegi in kdaj se pojavlja potreba po estetskih kirurških posegih.

Panelna razprava je namenjena vsem udeležencem in našim predavateljem. Glede na tematiko, pričakujemo da bo razprava živahna, navdihujoča, polna vprašanj in odgovorov.

Cilj organizacijskega odbora je bil pripraviti strokovno pester in sodoben program. Zato smo prepričani, da sodelovanja na simpoziju ne gre izpustiti.


Vljudno vas vabimo, da se simpozija udeležite v živo ali preko ZOOM-a. Veselimo se ponovnega srečanja z vami.

 

Predsednica organizacijskega odbora

prim. dr. Diana Terlević Dabić, dr. dent. med.

bottom of page